Шеф Калоян Добрев с награда от Метро Академия за най-оригинално ястие

В денят на откриването на Sofia Restaurant Week в кулинарната академия на Метро в София, шеф готвачи от участващите ресторанти премериха силите си и се състезаваха в различни категории. Кулинарните шедьоври на шеф Калоян Добрев и Стефан Стоев завоюваха голямата награда на METRO България за най-оригинално ястие с български розов домат и фермерски кашкавал. Най-много точки получи отбора на The View, заради сложните за изпълнение ястия, които те избраха да приготвят.

Основното ястие бе сотиран октопод върху лимец в биск от скариди и български розови домати, пюре от артишок, лайм, прах от дехидратирани маслини и скарлет крес, а десерта – маслен тарт, крем забайон с български овчи кашкавал, мармалад от домати и пресни малини. Уникалната презентация на ястията предизвика интереса на медиите и фотографите, които присъстваха на откриващата церемония на тазгодишното издание на фестивала.

Между 16 и 22 септември The View ще посрещне над 200 гости, които ще опитат двете специално приготвени от шеф Добрев менюта.